Wereldwijde verbetering van de mondgezondheid

In 1976 ontwikkelde dr. Dan Fischer het baanbrekende hemostaticum Astringedent™, omdat hij zich realiseerde dat de tandheelkunde een oplossing nodig had voor snellere en betrouwbaardere hemostase. Het succes van Astringedent leidde tot meer vooruitstrevende, innovatieve dentale producten en de oprichting van Ultradent Products, Inc.

Tegenwoordig is Ultradent Products een internationaal bedrijf voor de productie en verkoop van toonaangevende systemen waarop tandartsen, groepspraktijken, overheidsinstellingen en universiteiten wereldwijd vertrouwen. Door ons streven om de algehele mondgezondheid te verbeteren is Ultradent Products uitgegroeid tot een bedrijf waar wij enorm trots op zijn.

Integriteit, kwaliteit, hard werken, innovatie, zorgzaamheid

Wij geloven in onze klanten. Daarom hebben we bij productontwikkeling, marketing en sales de wensen en behoeften van onze klanten voor ogen. We laten ons leiden door een sterk moreel kompas en onze kernwaarden. Daarnaast is onze bedrijfscultuur gebaseerd op teamwerk, samenwerking en respect.

map of world

Internationaal leverancier van tandheelkundige producten

Sinds de oprichting van ons bedrijf in 1979 in South Jordan/Utah zijn we continu gegroeid. We hebben nu dochterondernemingen in negen landen en verkopen producten in meer dan 125 landen over de hele wereld.

Dr. Dan Fischer

Oprichter & gepensioneerd CEO van Ultradent Products, Inc.

Ultradent Products is nu een internationaal toonaangevend bedrijf binnen de dentale branche, maar begon ooit heel eenvoudig: in de woning van dr. Fischer, met een paar familieleden als zijn eerste werknemers.

Al als jonge tandarts realiseerde dr. Fischer zich dat kwalitatief hoogwaardige tandheelkunde alleen mogelijk is als er sprake is van een snelle, grondige hemostase. Omdat er toen geen producten op de markt waren die bloed en sulcusvloeistof op een voorspelbare manier onder controle hielden, ontwikkelde hij er zelf een. Inmiddels wordt dit product, Astringedent™ (en later Viscostat™), gezien als een van de belangrijkste producten van Ultradent Products. Het is ontwikkeld dankzij de inzichten en vastberadenheid van dr. Fischer, dankzij zijn bereidheid om na werktijd toch nog door te gaan en daarbij zelfs zijn eigen bloed te gebruiken om zijn resultaten te testen. Zo kon hij precies het product creëren waarvan hij het gevoel had dat de markt ernaar op zoek was.

Meer dan drie decennia later zorgt dr. Fischer nog steeds voor revolutionaire ontwikkelingen op het terrein van de tandheelkunde. Hij heeft al vele patiënten behandeld, geeft vaak lezingen en schrijft artikelen over de huidige stand van zaken binnen de tandheelkunde. Hij werkt bovendien parttime in de tandheelkundige praktijk van zijn dochter. Zo blijft hij in contact met patiënten en kan hij de filosofie van Ultradent Products (het ontwikkelen van minimaal invasieve producten en technieken) ook in de praktijk toepassen.

Dr. Fischer zelf streeft continu naar wereldwijde verbetering van de mondgezondheid en hij hoopt ooit een manier te vinden om cariës te genezen. Daarnaast is dr. Fischer een vrijgevige filantroop die regelmatig tijd, geld en producten doneert aan tal van kleinschalige initiatieven en organisaties, zoals ‘Sealants For Smiles’, een campagne waarbij gebitselementen verzegeld worden van kinderen die gebrekkige toegang hebben tot preventieve tandheelkundige zorg. Dr. Fischer ondersteunt ook ‘The Diversity Foundation’, een organisatie die opleidingskansen biedt voor kwetsbare, kansarme kinderen en veel heeft betekend voor jonge mensen die slachtoffer zijn geworden van polygamie binnen de fundamentalistische Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen.

Als hij niet werkt, is hij graag bezig in zijn tuin of brengt zijn tijd door met zijn vrouw, zijn kinderen en zijn dertig kleinkinderen. Dr. Fischer heeft een sterk moreel kompas en leeft volgens dezelfde normen en waarden die gelden voor Ultradent Products.

Boodschap van Dirk Jeffs, CEO & President van Ultradent Products, Inc.

Ons bedrijf kent een verticale integratie. Daarom hebben wij werknemers met verschillende talenten nodig. Bij Ultradent Products voeren we alle productieactiviteiten van A tot Z zelf uit. Dat betekent dat we diepgaande kennis nodig hebben op allerlei vakgebieden. Onze verscheidenheid is onze kracht. Daarom hebben onze werknemers verschillende talenten, opleidingen, achtergronden en ervaringsniveaus. Dat geldt niet alleen voor de mensen op ons hoofdkantoor in Utah, maar ook voor onze buitendienst en onze bijna tweehonderd internationale medewerkers.